Sănătatea mintală a adolescenților este o preocupare tot mai mare în societatea modernă. Studii și statistici recente arată că un procent semnificativ de adolescenți se confruntă cu anxietate și depresie. Aceste tulburări mintale pot fi cauzate de o combinație de factori, precum presiunea academică excesivă, comparația socială, frica de eșec sau stigmatizarea. În timpul pandemiei, conform unui raport publicat de
Organizația Mondială a Sănătății în martie 2021, în România, serviciile de sănătate mintală oferite la nivelul instituțiilor de învățământ au fost afectate, multe dintre ele dovedind o eficiență scăzută în oferirea de suport la distanță. De asemenea, copiii care abandonaseră școala nu au avut la dispoziție servicii de sănătate mintală comunitară și au devenit cu atât mai vulnerabili și mai afectați de imposibilitatea accesării oricăror servicii de sănătate mintală.
Totodată, mulți copii au suferit de anxietate și depresie asociată măsurilor de izolare, unii au fost izolați în familii sau în medii familiale grav afectate economic și predispuse stresului accentuat. În acest sens, un accent sporit trebuie pus pe grupurile vulnerabile și pe respectarea drepturilor persoanelor cu afecțiuni mintale, care adesea rămân discriminate și stigmatizate.
Pentru a vă putea oferi sprijin în rezolvarea acestor probleme, vă rugăm să ne contactați.